Д-р Снежана Атанасова - Член и Председател на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози BAAD.

Нормално всички искаме да изглеждаме млади и неотразими. Да имаме стегната и красива кожа, да заличим белезите на годините и това по най-безболезен и бърз начин. За щастие такава процедура съществува и тя се нарича Ultherapy.

Ultherapy е безкръвен лифтинг с ми­крофокусиран ултразвук, който противодейства на влиянието на годините и гравитацията върху кожата.  Процедурите сти­мулират собствените регенеративни възможности на кожа­та, а това от своя страна води до стягане и лифтинг ефект.

Съвсем спокойно може да кажем, че метода е революция в модерната естетична дерматология и Клиника Атадерма е първото и единствено медицинско заведение в България, където се предлага неинвазивния лифтинг Ултерапи с оригинален апарат Ултера, закупен директно от официалният представител. До този момент с помощта на разкрастителната машина са извършени десетки успешни процедури.

Какво трябва да знаем за ултразвуковата енергия?

Тя е безопасно използвана в медицината вече повече от 50 години. През 2009 г. Ultherapy получава одобрение от FDA (американската агенция за храни и лекарства) и оттогава се практикува в цял свят. Както при другите процедури с ултразвук върху кожата се сла­га апликатор, който позволява визуализация на тъканите в дълбочина. Той се използва след това за достигане на малки ко­личества ултразвукова енергия на правилната дълбочина в ко­жата, в същото време повърхността й остава незасегната. По този начин се стимулира растежът на нов колаген на раз­лични нива, а това води до видимо стягане на отпуснатите тъкани. Процедурата се извършва само от лекар.

Какво прави тя?

Изгражда нов колаген.

Процедурата по Ultherapy® стимулира производството на колаген чрез доставяне на фокусиран ултразвук енергия в кожата, без да се нарушава повърхността й.

Без игли.

За разлика от другите лазери, Ultherapy заобикаля повърхността на кожата, за да достави точното количество ултразвукова енергия на правилното място. Тази енергия задейства естествената реакция под кожата, давайки тласък на регенетивен процес, който стимулира производтсвото на нов колаген.

Без престой – бързи резултати.

Някои пациенти виждат първоначален ефект веднага след тяхното лечение, но реалните изразени резултати се появяват след 3-ти месец. Новообразувалия се колаген стяга кожата на шията, деколтето, брадичката и чело.

Ultherapy безоперативен лифтинг на кожата

Д-р Снежана Атанасова от медицински център Атадерма-Пловдив предлага няколко доказано ефективни процедури, които предизвикват бум в модерната естетична дерматология и борбата със старостта. Тя предлага на своите пациенти впечатляващи резултати след еднократна сесия на Ултера  (Ulthera) и Тредлифтинг – комбинация от 2 отделни терапии.